اهداف و چشم انداز

اهداف

آماد و فناوری دفاعی، یکی از اساسی‌ترین پایه‌های دفاع همه‌جانبه است. آماد به‌عنوان علم طرح‌ریزی، سازماندهی و مدیریت فعالیت‌های تأمین کالا و خدمات می‌باشد.

درنتیجه، آماد و فناوری در دفاع همه‌جانبه، اتخاذ راهبردهای مناسب، هدفمند و عینی برای حل مسائل و مشکلات موجود در این حوزة کلان و گسترده است.

آنچه که ضرورت ایجاد این فصلنامه را ایجاب می‌نماید، توجه ویژه به مباحث راهبردی در حوزة آماد و فناوری دفاعی است. گاهی پدیده یا موضوعی به ظاهر کم‌ارزش، می‌تواند از مزیتی راهبردی برخوردار بوده و تغییر چشمگیری در ابعاد قدرت ایجاد نماید. از این رو لازم است در همة  ابعاد آماد و فناوری دفاعی، با بصیرت علمی به رصد و پایش فناوری‌ها و مباحث آمادی پرداخته شود، تا راهبردهای مناسبی در اختیار مسئولان و متفکران این حوزه قرار گیرد.

پژوهشکده آماد، فناوری دفاعی و پدافند غیرعامل» دانشگاه عالی دفاع ملی به‌عنوان مرجع علمی، درصدد است بصیرت علمی را در حقایق و واقعیت‌های این حوزه ایجاد و راهبردهای لازم را جهت تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی قابلیت‌محور ارائه نماید. با توجه به گستردگی حوزة آماد و فناوری می‌توان اذعان داشت این مقوله مختص به یک رشته علمی خاص نیست، بلکه مجموعه‌ای از حوزه‌های علوم مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی را نیز شامل می‌گردد.

 

چشم انداز

  1. فراهم نمودن محیطی علمی و پویا جهت طرح دیدگاه‌ها و نظریه‌های پژوهشگران حوزه‌های مرتبط با آماد و فناوری های دفاعی؛
  2. پاسخگویی و حل مسائل و دغدغه‌های راهبردی نیروهای مسلح با اولویت‌دهی به موضوعات کابردی؛
  3. کمک به ارتقای سطح دانش علمی و تخصصی متخصصان، کارشناسان در جهت  عمق‌بخشی بیشتر به آگاهی و شناخت تصمیم‌گیران و مجریان طرح های آمادی و تجهیزات نظامی، جهت اعمال سیاستگذاری برای اغتنام بیشتر فرصت ها و مواجهه موثرتر با چالش های مبتلابه کشور و نیروهای مسلح در سطوح مختلف.
  4. تحقیق و پژوهش راهبردی در حوزه های تخصصی مرتبط ، به منظور پیشبرد و ارتقای علم، توسعه کمی و کیفی مقالات، رصد و توسعه دانش فنی و فناوری های نوپدید در سطح نیروهای مسلح و ایجاد ارتباط دانشی و راهبردی با مراکز علمی و پژوهشی نیروهای مسلح و دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان

 

حوزه ها و محورهای موضوعی فصلنامه آماد و فناوری دفاعی :

  1. ارتقای بهره­ وری و الگوی مصرف دفاعی؛
  2. فناوری­ های قدرت­ ساز (نوظهور، بدیع، ناشناخته و پنهان) و قابلیت ­های برتری ­ساز ؛
  3. فضای مجازی و دفاع سایبری؛
  4. فن بازار و اقتصاد فناوری و مقابله فناورانه با تحریم ­ها؛
  5. امنیت غذایی؛
  6. استانداردهای آماد و زنجیره تامین دفاعی؛
  7. آمایش سرزمین در معماری دفاعی و امنیتی؛
  8. بهداشت و سلامت؛
  9. الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت فناوری دفاعی؛
  10. فناوری­ های نرم و شناختی؛
  11. فرماندهی و کنترل و حوزه ­های مختلف مربوط به آن (C4I)؛
  12. مهندسی دفاعی و پدافند غیر عامل
  13. ریاضی و شبیه سازی بازی جنگ راهبردی
  14. ژئوفیزیک دفاعی و نبرد اقلیمی
  15. مدیریت بحران
  16. مدیریت و سیاست گذاری علم، فناوری و نوآوری